Свет

Зеленски ги посети ранетите украински војници во болницата во Њујорк и им додели медали

Зеленски ги посети ранетите украински војници во болницата во Њујорк и им додели медали

Претседателот на Украина, Володимир Зеленски, ги посети ранетите украински војници во болница во Њујорк и им додели медали, набргу по пристигнувањето во САД каде ќе им се обрати на светските лидери во Обединетите нации.

За време на посетата на универзитетската болница Стејтен Ајленд, Зеленски им рече на новинарите дека е важно пораките на Украина да бидат слушнати од партнерите во ОН.

На почеток