Македонија

Груевски: Не никогаш не сум организирал насилство над пратеници, нити сум одобрил такво нешто

Екс премиерот проговори и за обвинувањата упате кон него дека е организатор на насилствата кои се случија на 27 април во собранието на Р Македонија. Тој вели:

„Не никогаш не сум организирал такво нешто, ниту преќутно сум одобрил такви нешто.
На прашањто дали стравува од екстрадиција? Тој вели:

„Ќе оставам на властите. Бев во два наврати да дадам интервју, едното беше 6 часа, другото 2 часа. Тие одлучуваат за тоа прашање. Јас отценив дека го направив она што морав, затоа што нема да дозволам да се изживуваат врз мене.

Сепак Груевски и ако е во Унгарија, вели дека има пријатели кои многу често го посетуваат од Македонија.

„Можам да кажам дека висок процент проценив дека ми се пријател, но мал прцент од оние на кои им верував не“, вели Груевски.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top