Македонија

Фатиме Фетаи бара куќен притвор за Јанкулоска бидејќи ќе избегала

Обвинителката Фатиме Фетаи бара куќен притвор за екс-министерката Гордана Јанкулоска бидејќи се плаши дека таа ќе избега.

“Мерките на претпазливост не ја анулираат опасноста од бегство”, рече Фетаи.

Адвокатката Сања Алексиќ, која ја застапува Јанкулоска вели дека нема аргументи за судот да прифати нова мерка за претпазливост за обвинетата.

„Редно е да се акцентира дека обвинетата уште од почетокот на постапката знаеше која беше пропишаната затворска казна“, рече Алексиќ.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток