Спорт

За малку избегната трагедија на прославата на титулата на Ѓоковиќ

За малку избегната трагедија на прославата на титулата на Ѓоковиќ

Малкумина очекуваа дека по освојувањето на титулата на Новак Ѓоковиќ, ќе зборуваат за уште еден момент.

Информации за тоа што сè се случувало на теренот донесе познатиот портал We love tennis, кој објави текст со наслов „Да се ​​биде навивач на Ѓоковиќ носи ризици, за влакно е избегната трагедија“.

Имено, едно девојче за малку ќе настрадаше, практично прегазено од стампедо од луѓе што се упатиле кон Ѓоковиќ. Таа можеше да претрпи сериозни повреди доколку пожарникарите, кои први скокнаа да помогнат, не реагираа бргу.

Меѓу првите што реагира беше и Ѓоковиќ, кој на крајот дојде да го утеши ова мало девојче, кое беше трауматизирано од она што го доживеа. Новак ja прегрна и ѝ помогна да се смири, а таа доби шанса да се поздрави со својот идол.

„Очајната организација можеше да има многу посериозни последици, но, за среќа, сè беше решено како што треба“, пишува порталот.

Ѓоковиќ го смируваше девојчето, а мајка ѝ претходно веќе плачеше, свесна за сериозноста на ситуацијата.

Макфакс

На почеток