Свет

(Видео) Први снимки од драмата во училиштето во Хамбург: потрага по вооружените ученици

(Видео) Први снимки од драмата во училиштето во Хамбург: потрага по вооружените ученици

Вистинската драма се случува во училиште во Хамбург по дојава дека во зградата има вооружени лица.

Според германските медиуми, двајца ученици наводно дошле на училиште вооружени и и се заканувале на наставникот со пиштол.

Полицијата ги евакуирала учениците од училиштето, а специјалци ја опколиле зградата.

Како што се наведува, потрагата по вооружените ученици е во тек.

На Твитер се појавија првите снимки од местото на настанот. На едната се гледа како полицијата во полна опрема влегува во училиштето.

На почеток