Свет

Вооружени ученици дошле на училиште, го повлекле пиштолот кон професорот: Драма во Хамбург, специјалците ја опколија зградата

Вооружени ученици дошле на училиште, го повлекле пиштолот кон професорот: Драма во Хамбург, специјалците ја опколија зградата

Полицијата го блокирала училиштето во Хамбург по извештаите дека двајца ученици му се заканувале на наставник со оружје во училницата.

Се вели дека еден од учениците бил вооружен со црн пиштол.

Според написите во тамошните медиуми, на местото на настанот пристигнале специјални сили, а полицијата вооружена со автоматски пушки ја опколила зградата.

Полицијата, според последните извештаи е внатре во потрага по двајцата осомничени сторители. Велат дека биле видени во училишната зграда.

Во тек е евакуација на учениците.

На почеток