Свет

Пристигнаа резултатите од анализата на пијалоците од Риека

Пристигнаа резултатите од анализата на пијалоците од Риека

Хрватскиот завод за јавно здравје го заврши првиот дел од анализата на сомнителните пијалоци кои се изолирани од локации во Риека.

Било утврдено дека некои од примероците биле контаминирани со киселина.

Се очекува наскоро да бидат објавени резултатите од анализата, како и нивно испраќање до ДОРХ и Државниот инспекторат.

На почеток