Магазин

Концерт на Александар Ордев и Максимилијан Сарајлија

Концерт на Александар Ордев и Максимилијан Сарајлија

В петок, на 10 ноември, во 21 часот во клубот Ла Кања ќе настапат Александар Ордев и Максимилијан Сарајлија.

Александар Ордев и Максимилијан Сарајлија припаѓаат на две различни генерации ‘направи сам’ истражувачи на звукот, обединети преку заедничката страст за магичниот и непредвидлив свет на модуларната електроника и новите интелигентни алатки. Создаваат возбудлива музика за танц со 120 отчукувања во минута и spoken word од ефемерните интернет архиви.

Се работи за нов проект на македонската електронска музичка сцена. Ордев и Сарајлија минатиот месец дебитираа во Солун. Време е за скопска премиера.

Настанот е во организција на Задруга 5060.

На почеток