Македонија

Мицкоски пред канадскиот амбасадор: Извештајот на ЕК нотира дека нема борба против криминалот

Мицкоски пред канадскиот амбасадор: Извештајот на ЕК нотира дека нема борба против криминалот

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски оствари средба со Гилес Норман, амбасадор на Канада во Македонија, со кој зборуваа на сите актуелни општествено – политички прашања.

Мицкоски пред амбасадорот рече дека Извештајот на ЕК го потенцира сето она што ВМРО-ДПМНЕ го зборува со години наназад, а тоа е дека Македонија тоне во корупција, дека нема борба против криминалот, и дека власта практично е фасилитатор, наместо да ги санкционира таквите појави.

Опозицискиот лидер ја истакна посветеност на ВМРО-ДПМНЕ за влез на Македонија во ЕУ, на база на рамноправност и почитување на принципите, а не на диктати.

Истовремено тој се заблагодари на поддршката која ја добиваме од Канада како држава, но и изрази надеж дека тоа ќе продолжи и во иднина.

На почеток