Свет

Зеленски ја продолжи воената состојба и општа мобилизација до 14 февруари 2024 година

Зеленски ја продолжи воената состојба и општа мобилизација до 14 февруари 2024 година

Претседателот на Украина, Володимир Зеленски денеска ги потпиша законите за продолжување на воената состојба и општа мобилизација за 90 дена – до 14 февруари 2024 година.

На 24 февруари 2022 година, Руската Федерација започна целосна инвазија на Украина.

Собранието во повеќе наврати го продолжуваше периодот на општа мобилизација.

На почеток