Магазин

Оперската претстава „Набуко” утре во Националната опера и Балет

Оперската претстава „Набуко” утре во Националната опера и Балет

Утревечер, со почеток во 20:00 часот оперската претсава „Набуко” на Џузепе Верди во Салон на Национална опера и балет.

Диригент на операта е Иван Еминовиќ, режисер Ренато Бонајуто (Италија), сценограф – Флавио Арбети (Италија), костимограф – Артемио Кабаси (Италија)
кореограф – Маја Митревска Богоевска.

Настапуваат:
Набуко: Марјан Јованоски
Абигаиле: Сања Керкез (Србија)
Фенена: Ирена Кавкалевска
Исмаил: Благој Нацоски
Захарие: Игор Дурловски
Големиот свештеник: Борко Биџовски
Ана: Ана Ројдева Талевска
Абдало: Дејан Стоев

На почеток