Магазин

Извршниот директор на „Дизни“ признава дека нивните филмови повеќе не се добри: „Го изгубивме фокусот“

Извршниот директор на „Дизни“ признава дека нивните филмови повеќе не се добри: „Го изгубивме фокусот“

Расправата за оригиналните филмови на „Дизни“ сè уште трае, а сега во разговорот се вклучи и извршниот директор на компанијата.

Во последните неколку години беа видени преработки на Малата сирена (1989), Книгата за џунглата (1967), Убавицата и ѕверот (1991), Дамбо (1941), Аладин (1992) и Пинокио ​​(1940). Дополнително, многу преработки веќе се во подготовка, вклучувајќи ја и адаптацијата на Гај Ричи на „Херкулес“ и верзијата на „Снежана“ на Грета Гервиг, која веќе се соочи со многубројни контроверзии.

Многу обожаватели на „Дизни“ го нападнаа мултинационалниот медиумски гигант обвинувајќи ги дека не може да развијат оригинални идеи.

„Новите филмови на „Дизни“ не може да се израмнат со филмовите на „Дизни“ направени во 90-тите и раните 2000-ти“, напиша еден корисник на X.

„Значи… сите контроверзии настрана… зошто треба да ги преправаме сите филмови на ‘Дизни’? Нема нови идеи?“, додаде уште еден. „Значи, ‘Дизни’ само ќе римејкува стари филмови? Зарем нема млади писатели/продуценти/режисери што може да создаваат нови филмови на ‘Дизни’?“ праша трет.

„Дизни“ претрпе огромни загуби на киноблагајните во последните години

Оваа недела, извршниот директор на „Дизни“, Боб Ајгер, самиот призна дека има причина зошто филмовите произведени од забавната компанија се чини дека ја немаат магијата како порано.

„Свесен сум за фактот дека нашите перформанси, од перспектива на квалитет, не беа во согласност со стандардите што самите си ги поставивме“, рече Игер.

„Дизни“ претрпе големи загуби на киноблагајните во последните години со филмови, како Elemental, Ant-Man и The Wasp: Quantumania и Indiana Jones и The Dial of Destiny, сите финансиски пропаѓаат.

Првиот мандат на шефот на „Дизни“, Ајгер, како извршен директор на компанијата, е дефиниран со успесите на киноблагајните, како што се Frozen, The Avengers и Black Panther – еден од највисоко оценетите филмови на MCU.

Признавајќи дека неодамнешните филмови на „Дизни“ не се споредуваат со оние од неговата рана кариера, Ајгер рече: „Квантитетот може да биде негативен и мислам дека токму тоа се случи. Изгубивме дел од фокусот“. Потоа откри дека планира да го реновира филмското студио со тоа што ќе биде попребирлив за продолженијата што се произведуваат и новите оригинални филмови што ги претставува „Дизни“.

На почеток