Македонија

Апасиев тврди: Договорено е физичко вадење на пратениците на Левица од пленарната сала

Пратеникот на Левица, Димитар Апасиев, обвинува дека во Собранието се спрема носење на Деловникот, но на сила. Според него, Левица ќе се судри со трите најголеми партии.

„Договорено е и физичко вадење на пратениците на Левица од пленарната сала, само и само да помине Деловникот со кој опозицијата би станала излишна. Епа, ОК. Предизвикот е прифатен. Кад је бал, нека биде маскенбал“, напиша Апасиев.

Левица има 1.800 амандмани, кои треба да бидат разгледани и да биде одлучено по нив.

На почеток