Македонија

Во октомври годишен раст од 8,0 отсто на вкупните депозити и од 5,3 отсто на вкупната кредитна поддршка

Во октомври годишен раст од 8,0 отсто на вкупните депозити и од 5,3 отсто на вкупната кредитна поддршка

Анализирано на годишно ниво, вкупните депозити се зголемени за 8,0%, како резултат на повисоките депозити на двата сектора, со поизразен придонес на секторот домаќинства, извести Народната банка.

Годишниот пораст на кредитите од 5,3%, произлегува од зголемувањето на кредитите на двата сектора, со поголем придонес на секторот домаќинства.

Најновото соопштение за монетарните движења е достапно на линкот

На почеток