Свет

Луѓето што ги следеле правилата на Ковид-19 имаат најлошо ментално здравје, покажува истражување

Луѓето што ги следеле правилата на Ковид-19 имаат најлошо ментално здравје, покажува истражување

Луѓето што строго ги почитувале правилата за карантин за време на пандемијата на Ковид имаат најлошо ментално здравје денес, покажува студијата објавена од британски „Гардијан“.

Оние што внимателно ги следеа ограничувањата кога почна пандемијата имаат поголема веројатност да страдаат од стрес, анксиозност и депресија, открија академици од Универзитетот „Бангор“.

Како што открија, луѓето со квалитети на грижа, чувствителност и свесност за потребите на другите најригорозно се придржувале до протоколот за карантин.

На почеток