Република

Пронајдена ганата од Прва светска војна

На 10.02.2019 година околу 12.00 часот во атарот на село Крклино, битолско, односно на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари,  била пронајдена артилериска граната калибар 75 мм од Прва светска војна.

Полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување ја подигнал гранатата за понатамошна постапка.

Најчитани

To Top
Close