Скопје

Без струја делови од Чучер-Сандево, Гази Баба, Ѓорче Петров, Центар и Петровец

Од „ЕВН Македонија“ АД информираат дека денеска поради технички зафати во дистрибутивната мрежа, без електрична енергија ќе останат делови од општина Чучер-Сандево, Гази Баба, Ѓорче Петров, Центар и Петровец.

Во периодот од 8:00 до 15:00 часот корисниците од делови од селата Бањани, Чучер и Сандево, во општина Чучер-Сандево ќе бидат без електрична енергија.

Понатаму, како што посочуваат од ЕВН во своето соопштение, без струја во периодот од 8:40 до 14:00 часот ќе бидат и дел од корисниците од улиците Женичка, Коце Металец, Гемиџиска, Филип Филиповиќ, Ташко Караџа, Бапчор, Лазар Поп Трајков, Киро Глигоров, Габреж и СУГС Панче Арсовски, во општина Гази Баба, додека, пак, во периодот од 8:55 до 14:00 часот во истата општина ќе бидат и дел од корисниците од улиците Гемиџиска, Зеничка, Коце Металец, Душан Тасковиќ, Филип Филиповиќ, Тајмишка и Рударска.

Во општина Центар во периодот од 9:00 до 15:00 часот без струја ќе останат дел од корисниците од дел од улицата Рајко Жинзифов, а во општина Ѓорче Петров струја ќе нема во периодот од 10:15 до 13:14 часот кај корисниците од викендичките околу село Кучково.

Во периодот од 8:50 до 16:00 часот, како што стои во соопштението на ЕВН, без електрична енергија ќе останат и корисниците од село Живиње и село Катлановска Сушица во општина Петровец.

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток