Македонија

Во затворот во Шутка заврши едно лице кое упадна во М-НАВ

Учесникот во упадот во М-НАВ, кој беше уапсен на граница со Косово доби притвор. Обвинителот се жалел бидејќи лицето е во куќен притвор, а Кривичен совет прифатил да одреди 30-дневен ефективен притвор поради опасност од бегство.

Отежителна околност за овој осомничен е што беше недостапен за органите на прогонот.

Лицето Љ.Ќ. ќе помине 30 дена зад решетки.

На почеток