Македонија

ДУИ нема да гласа за предлозите на ВМРО-ДПМНЕ за министри да бидат во техничката Влада

Извори од Демократската Унија за Интеграција за телевизијата „Клан Македонија“ потврдиле дека ниту пратениците на партијата на Али Ахмет нема да ги поддржат предлозите за министри во техничката Влада кои доаѓаат од ВМРО ДПМНЕ, по предупредувањата на Христијан Мицкоски дека неговата партија нема да гласа првиот албански премиер Талат Џафери и целиот состав на техничката Влада, на крајот на

Во ваков контекст беше и изјавата на Димитар Ковачевски кој кажа дека ќе му предложи на Џафери, предлозите на ВМРО-ДПМНЕ за министри во техничка Влада да не ги достави до Собранието.

Техничка Влада без министрите на ВМРО-ДПМНЕ, предлага Ковачевски доколку опозициската партија не гласа во Собрание

На почеток