пон. Сеп 16th, 2019

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Во урбаните заедници Кисела Вода и Расадник утре и задутре ќе се собира кабаст отпад

Општина Кисела Вода и ЈП „Комунална хигиена“ утре и задутре ќе собираат кабаст отпад и електронска опрема во урбаните заедници Кисела Вода и Расадник.

Локалната самоуправа во овие урбани заедници ќе спроведе акција за расчистување на сметот од јавните површини, а ќе ги средува парковите и омилените игралишта на најмладите. Во исто време ќе се кастрат гранките на дрвјата и грмушките.

Општината информира дека граѓаните кабастиот отпад треба да го одложуваат до 11:00 часот покрај своите домови, на тротоарите, но пред се потребно е да внимаваат истиот да не го попречува движењето на пешаците и возилата. Одлагањето на отпад после опредeленото време е забрането.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close