пон. Сеп 16th, 2019

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

МВР: Лични карти ќе се издаваат и денес

Одделенија за управни работи ќе работат и денес, соопштуваат од Министерството за внатрешни работи. Сите барања за издавање лична карта по законски спроведената постапка, ќе се одобруваат итно во сите регионални одделенија за управни работи при МВР и тоа само доколку подносителот не поседува биометриска патна исправа.

„Барањата за лични карти ќе се примаат и одобруваат итно до 20 април. Веднаш по примањето на апликациите за лични карти, одделот за информатика ќе ги изработува и ќе ги доставува до надлежниот сектор за навремена дистрибуција до одделенијата за управни работи. На денот на претседателските и локалните избори, недела, 21 април, одделенијата за управни работи ќе работат само за издавање на лични карти. Истото ќе важи и за вториот изборен круг”, соопштија од МВР.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close