Свет

(ФОТО) Селото Нивици на Велгиден

Местото каде се потиша „Преспанскиот договор“ , селото Нивици во Грција овој Велигден го минува во мир и спокој како и останатите денови од годината.

Во неколкуте таверни се печеа јагниња, а видлива е мала раздвеност.

Во Нивици скоро сите зборуваат Грчки и Македонски јазик, а најголем дел од населението Велгден го празнува по Јулијански календар.

Селото е крајна периферија на Грција , но е солидно уредено, со уредени сокаци и шеталиште, а има и угостителски објекти.

Погледнете како беше во Нивици денес.

ФОТО:

Фото: Валентин Андон

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток