Свет

Грците на споменикот од Александар испишаа погрдни коментари, еден од нив Александар бил крвник, кој колел луѓе

На неполни две недели откако беше поставен споменик на Александар Македонски во Атина истиот е вандализиран. Грчкиот весник „Ефимерида“, објави дека на споменикот се испишани погрдни коментари. Споменикот се наоѓа во центарот на главниот град на Грција.

Од весникот наведуваат дека е чудно што ова се случило затоа што споменикот деноноќно го чува  полициска патрола, која е стационирана на само неколку метри од него.

На натписот стои дека Александар бил крвник, кој колел луѓе и оти Ѕвездата од Вергина греела хомосексуалец.

Фото: Eфимерида

Кликни за да коментираш

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

На почеток