Република

(ВИДЕО) Македонски верници снимиле необична на светлина во манастирот на Св. Василиј

Православната црква денеска го прославуваат Свети Василиј Острошки, големиот чудотворец, чиишто чудотворни дела се познати насекаде. За стотици верници овој манастир секојдневно е местото каде тие следејќи ја верата го пронаоѓаат лекот, мирот и спасението …се раскажуваат вистински приказни за инвалиди кои прооделе, за болни кои се излекувале, за жени кои по посетата станале мајка по долги години…секој раскажува своја приказна, но и чудото кое се случило откако го посетил манастирот. .

Најчитани

To Top
Close