пон. Сеп 16th, 2019

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Ангелов: Фотографиите со знамето на Самоилова тврдина беа фото монтажа

Генералот Стојанче Ангелов изјави дека фотографиите со знамето на Република Албанија поставено на Самоиловата тврдина во Охрид биле фото монтажа и дека таму не било поставено толку големо знаме туку многу помало.

„ Сликата која беше на социјалните медиуми е монтирана знамето воопшто не било со такви димензии “ – рече Ангелов и додаде дека имало адекватна реакција на државата.

Инаку спротивно на тврдењата на Стојанче Ангелов,  човекот кој го постави знамето на соседна Албанија Ѓерѓ Прекоцај од Косово самиот во медиумите изјави дека дошол намерно да ја прекрие тврдината со знаме, бидејќи оваа територија од Господ била дадена како нивна и нивна ќе станела нивна.

„Господ ни ги дал нас овие територии и ќе бидат наши и никогаш нема да ги оставиме, изјави Прекоцај за ИНА .

https://www.facebook.com/skopje1mk/videos/728067950942220/
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close