Скопје

15 лица затекнати во сообраќај, а воопшто немале возачка дозвола

Во текот на изминатиот ден (16.05.) на подрачјето на Секторот за внатрешни работи Скопје случиле девет сообраќајни незгоди во кои едно лице се здобило со тешки телесни повреди. Од преземените сообраќајни мерки и контроли констатирано е дека 16 возачи управувале возила со брзина поголема од дозволената,а од сообраќај се исклучени 17 возачи затоа што 15 од нив управувале возила без да се стекнат со право за управување на моторно возило додека двајца поради тоа што биле возачи почетници.

Најчитани

To Top
Close