нед. Авг 18th, 2019

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Мицкоски: Секој чекор на власта значи дополнително разочарување и пропаст

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денеска го посети партискиот штаб во Сопиште, од каде порача дека деновите на оваа неспособна власт се избројани.

-Измамите на власта не поминуваат, и се подлабоко тоне во сопствената жива кал. Оваа власт е делегитимирана, и секој нејзин чекор значи дополнително разочарување и пропаст. Бев во победничко Сопиште и таму луѓето знаат дека деновите на оваа неспособна власт се избројани. Наспроти елитизам треба треба вредности и принципи, наспроти неспособност треба работа и способни луѓе на вистинските места. Имаме власт која сите свои клучни ветувања не ги исполни. Две години потроши, а резултати нема и нема оправдувања кои може да ја исперат нивната неспособност. И со овие луѓе нема да биде подобро. Затоа да го кренеме гласот против измамите, против неправдите, уништувањето и пеплосувањето на нашата земја. Заедно и силно да се избориме за иднина, рече Мицкоски.

Close