чет. Окт 17th, 2019

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

УНЕСКО „згрме“, бара уривање на дивоградбите и Охрид да се стави на листа на загрозено светско наследство

Поради недоволниот напредок до решавањето на проблемите и земајќи ги предвид постојаните закани и големите инфраструктурни и развојни проекти, кои што претставуваат потенцијална опасност, УНЕСКО во најновиот извештај препорачува да го стави Природното и културното наследство на Охридскиот регион на Листата на загрозено светско наследство, објави sdk.mk.

Извештајот на Унеско треба да биде разгледан на конференцијата на Комитетот за светско наследство во Баку од 30 јуни до 10 јули.

Барањата од Унеско до државата читајте ги на: sdk.mk

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close