Република

Два земјотреси во Охрид, епицентарот во Охридското Езеро

Утрово регистрирани два земјотреси во Охридско струшкиот регион со. Епицентарот на двата земјотреси е во Охридското Езеро.  Првиот во 2часот и 10 минути на 4 километри од Охрид, а на 9 километри од с. Мислешево – Струшко. Земјотресот беше со магнитуда од 2,5 степени.

Вториот земјотрес беше со јачина од 2 степени јужно од Струга, исто така со епицентар епицентар во Охридското Езеро.

 

Најчитани

To Top
Close