Скопје

Се уриваат бетонските столбови на кои требаше да стои панорамското тркало

Екипи на ГП „Бетон“ вчера почнаа со уривање на бетонските столбови во реката Вардар на кои требаше да стои панорамското тркало од проектот на Владата на Никола Груевски „Скопје 2104“, објави СДСК.МК

„Според новиот проект, сите 4 бетонски столбови ќе се урнат и со тоа коритото на реката Вардар ќе биде ослободено. Летово треба да завршат градежните работи за изградба на мостот, со што ќе бидат остранети и препреките кои се наоѓаат на кејот со кои сега е блокирано движењето“, велат за СДК.мк  од кабинетот на градоначалникот на Скопје Петре Шилегов.

Текстот во целост на: СДСК.МК

Најчитани

To Top
Close