fbpx
сре. Јул 1st, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Героски им одговори на заканите од Власта: Перото не ви го давам, на тоа да не се надевате! Нема да ме замолчите!

Новинарот Бранко Геровски вели дека од весникот Слободен печат се повлекол поради силен пристисок и додава дека закани сеуште добива.Токму поради тоа тој се обрати преку ФБ.

МОЈОТ ОДГОВОР НА ОПОМЕНИТЕ И НА ЗАКАНИТЕ Во инбокс, во лични пораки што ми ги пренесуваат пријатели и познаници и на разни други начини, ми стасуваат опомени и закани. Премногу сум ја критикувал власта. Сум претерал. Та нели сме биле наши… Па еве, да одговорам јавно, како што имам обичај. Марш бре, таму, лицемери едни!!! Под силен притисок, дадов оставка од позицијата главен уредник и целосно се повлеков од „Слободен печат“. Никого не навредив, никого не повредив, самиот ја проголтав горчината на едно предавство. Како отров. Го оставив весникот, чедото што се роди во мојата глава и во моето срце… Што кур сакате сега, абдали едни?! Сакате два пати да ви поднесам оставка? Перото не ви го давам, на тоа да не се надевате! Нема да ме замолчите!

МОЈОТ ОДГОВОР НА ОПОМЕНИТЕ И НА ЗАКАНИТЕВо инбокс, во лични пораки што ми ги пренесуваат пријатели и познаници и на…

Geplaatst door Branko Geroski op Zondag 16 juni 2019