чет. Фев 20th, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Платата која ја зема секој десетти Германец – со неа и официјално се сметате за богати

Секој кој во Германија има плата од 3.440 евра официјално се смета за богат.

Ова го покажуваат податоците на Бизнис иститутот од Келн.

Оваа плата е достапна за секој десетти Германец. За богат се смета самецот кој ја зема оваа плата, а пак за семејства границата е 5.160 евра.

Но, луѓето кои ги имаат овие примања себе си се сметаат дека припаѓаат на средна класа.