саб. Фев 29th, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

(ВИДЕО) Хаос во ЈЗУ Завод за нефрологија Струга, таваните прокиснаа, пациентите со кревети во ходниците

Прокиснаа таваните во ЈЗУ Завод за нефрологија Струга. Собите се поплавија, водата се собира во кофи, а пациентите со кревети се сместени во ходниците. Ваква е сликата вечерва во во оваа јавна здравствена установа. Видеото кое го објави VOX Struga ја пренесува моменталната ситуација во болницата. 

Инаку заводот за нефрологија постои повеќе од 30 години и персоналот е со големо искуство во облaста на нефрологија и урологија. Работаат специјалисти од областите: интерна медицина, урологија, радиологија, васкуларни пристапи и физикална терапија. Освен пациенти од Р. Македонија во Заводот за нефрологија – Струга се лекуваат и пациенти од Р. Албанија, Косово и Србија.

 

#prijava #denoncimVIDEO/A.Iloska: Momentalno vo Nefrolosko odelenie vo Struga. Mameto da vi go e** na site ta od Vmro ta od SDSM. Bolni po hodnici da sedat. Vakvi maki site da gledade do eden sto sedite na foteljite. SRAM Da Vi e na site na funkcija. Kaj si ministerce za zdrasvo da otvoris oci sto se desavat po bolnicive i site sto se tupate v gradi na vlast sto se

Geplaatst door VOX Struga op Dinsdag 10 september 2019