fbpx
саб. Мај 23rd, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

(ФОТО) Предупредувачки знаци за загадувањето во Битола

Денеска Битолчани се разбуди со знаци за предупредување од загадувањето. Негрижата на локалната власт продолжува, а отсуството на одговорност и игнорирање на ситуацијата само го проширува и продлабочува проблемот со загадувањето во Битола.

  • Негрижата на локалната власт продолжува, а отсуството на одговорност и игнорирање на ситуацијата само го проширува и продлабочува проблемот со загадувањето во Битола, велат битолските активисти кои ги поставија знаци на шахтите.

Битола е град со најголем број на заболени од малигни неоплазми. Секоја нова зима како и претходните, не се преземаат никакви мерки, иако загадувањето е огромно.