саб. Фев 29th, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Заев: Партиите да се спремат за избори на 12 април 2020 година

Политичките партии да си ги спремат листите за кандидатитe за пратеници за предвремените Парламентарни избори на 12 април 2020 година, бидејќи целата постапка околу ратификацијата за членството во НАТО се очекува да биде завршена до 11 февруари, кога се распушта актуелниот парламентарен состав, истакна денеска премиерот Зоран Заев.

– Го имаме цел декември, цел јануари, и десетина дена од февраури, и те како постои соодветно време да се реализира. Не сакам да испратам никаква порака до било која политичка партија и потенцијални кандидатски листи за изборите да не се подготвуваат, изјави  Заев.