fbpx
чет. Сеп 17th, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Во која капиталистичка земја четворица врвни службеници во владата се тешки капиталисти?

Фејсбук статус:

Во која капиталистичка земја четворица врвни службеници во владата се тешки капиталисти? Вицепремиерот, премиерот, министерката за финансии и министерот за економија. Меркел е службеник. Борис Џонсон слиужбеник.Курц службениик. Сите овие службеници не се бизнисмени во капиталистички земји. Примаат плата како и сите други луѓе во земјата. Знаат тие западни држави дека на чело на влада се поставуваат луѓе кои не се капиталсти.Капиталистот кога станува наутро на ум прво му е неговата фирма, или уште полошо државата ја гледа како и фирмата каде што е газда. Затоа и рамен данок, немање социјална дражава, немање работнички права. Дури резилот да е поголем никој нема од овие наши газди на власт да им свика на тие од Стопансkа комора да не забегуваат и да си плаќаат данок на богатство. СУДИР НА ИНТЕРЕСИ ВО ЕДНА БЕЗНАДЕЖНА ДРЖАВА КАКО МАКЕДОНИЈА.

Во која капиталистичка земја четворица врвни службеници во владата се тешки капиталисти? Вицепремиерот, премиерот,…

Geplaatst door Ana Gligorova op Zondag 3 november 2019

фото: ФБ