сре. Ное 20th, 2019

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Калуѓерки забремениле за време на мисионерско патување – црквата отвори истрага

Две калуѓерки од мисионерско патување се вратиле бремени. Двете служеле во Сицилија, по потекло од Африка, а една дури работела и како шефица. Според АНСА, таа калуѓерка е по потекло од Мадагаскар и се грижела за повозрасните.

Католичката црква ќе  истражи како двете чесни сестри забремениле. Една жена открила дека е бремена додека работела со жени и деца, а била во посета на Мадагаскар.

Другата се жалела на болки во стомакот откако се вратила во Италија и по преглед открила дека е бремена. Двете ќе ја напуштат службата за да ги чуваат децата.

Црквата објавила дека ќе отвори истрага во врска со тоа дека чесните сестри ги прекршиле заветите.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close