fbpx
нед. Јул 5th, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Во повеќе бунари, извори и чешми во Скопско пронајдена опасната бактерија ешерихија коли

Опасната бактерија ешерихија колку како и други бактерии и метали се пронајдени во повеќе бунари, извори и чешми во Скопје и во уште неколку региони низ државава информираат од Центарот за јавно здравје.

Како што информираат од Центарот за управување со кризи водата за пиење, неисправна вода поради наод на ешерихија коли и зголемен број на колиформни бактерии се пронајдени во селата Чучер Сандево, Горњане, Бањани, Мирковци, Бразда, Глуво, Кучевиште, Побожје, Кучевишка Бара и Боговиње.

фото: Архива