fbpx
нед. Јул 5th, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

АА: Гостивар остава зад себе многу општини

Гостивар остава зад себе многу општини

Работата и делата се најдобриот сведок на се што се зборува. Затоа,  УНДП спроведе студија која ја покажува работата на општините на  Република Северна Македонија и од оваа студија се докажа дека општината со најмногу капитални расходи по третиот квартал е Општина Гостивар, оставајќи зад себе многу други општини.
Ако ја споредиме со општина Чаир за околу 55%, општина Гостивар е пред оваа општина. Општина Брвеница, Струмица, Охрид, Свети Никола, Центар, Кочани, Могила и многу други исто така се зад општина Гостивар, се вели во соопштението од Алијанса за Албанците.
Вреди да се напомене дека општина Гостивар е транспарентна во секое време и затоа овој извештај до УНДП е испратен навреме, додека многу други општини, како Струга, Куманово и други, дури и воопшто не доставиле извештај за статистика.
Сокривањето на статистиките го докажува нивниот недостаток на транспарентност и стравот од објавување неуспеси.
Општина Гостивар е една од општините што досега има реализирано многу ветени проекти, го намали наследениот долг на општината и овозможи инфраструктурен развој,  се вели во соопштението од Алијанса за Албанците.