вто. Фев 18th, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

ФОТО: Скопје остана во мрак

Жителите на населбите од Карпош до Центар денеска два пати немаа струја. Практично, половина Скопје останаа без електрична енергија поради дефект на трафостаница.

Главниот дефект ЕВН го има во Козле, а префрлањето на корисниците од една на друга мрежа, предизвика дополнителни прекини во електроснабдувањето.

Од ЕВН велат дека проблемот е саниран, а уверуваат дека нема нема има други прекини.