нед. Јан 26th, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Заев : Прочистување во судството мора да има, да се одвојат чесните од нечесните судии и обвинители

Мора да направиме прочистување во судството, затоа што тоа негативно влијае врз одредени појави во нашето општество, и да ја обезбедиме правдата, порача претседателот Зоран Заев на граѓанската трибина „На прав пат“ во Битола.

-Уште веднаш пристапуваме кон целосно прочистување на судството. Да се започне и детална проверка на нивните имоти и имотите на нивните семејства. Ги повикав и ЕУ преку нивни механизми да се вклучат во процесот. Мора да се одвојат оние кои ја злоупотребиле функцијата и оние чесни судии и јавни обвинители кои чесно ја работат својата работа.

Мора да ја зајакнеме правната држава, затоа што без владеење на правото, нема целосен напредок за државата, порача претседателот Заев во Битола.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com