fbpx
вто. Мар 2nd, 2021

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

„Медена земја“ ја доби наградата за најдобар документарен филм од МЗФК

„Медена земја“ ја доби наградата за најдобар документарен филм која ја доделува Меѓународното здружение на филмски критичари (NSFC), пишува Факултети.мк

Меѓународното здружение на филмски критичари е организација основана во 1966 година, а наградите што ги доделува се сметаат за едни од најпрестижните во Америка.

Во здружението членуваат голем дел од филмските критичари што пишуваат за медиуми како „Вол Стрит Џурнал“, „Њујоркер“, „Бостон Хералд“ и други.

„Медена земја“ освои уште една награда за исклучително достигнување во кинематографијата од „Cinema Eye Honors“.

„Cinema Eye Honors“ е награда што признаваат извонредност во документарните филмови и вклучуваат награди за дисциплини во режирање, продукција, кинематографија и монтажа.

Прочитајте повеќе на Факултети.мк