fbpx
саб. Мај 15th, 2021

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

ВИДЕО: 9-годишната Ена има само една желба – храна

Девојчето и нејзината баба живеат од социјална помош, која изнесува 510 динари месечно. Како што велат, живеат од 6000 динари социјална помош годинишно. Кога имала само три ипол месеци, старателството над Ена го преземала нејзината баба. Живее во мала куќа во центарот на Грачиница и се снаоѓаат како што можат. Иако Ена е и понатаму само дете, животот веднаш и „покажа заби“ и ја натера на борба.

Баба и Хавка, која е нејзиниот борец, херој, мајка и татко, вели дека е и е многу тешко кога нејзината внука вели дека треба да оди на екскурзија, а таа нема да и даде пари.

„Тогаш позајмувам и размислувам од каде да ги вратам“ – вели бабата.

Малото девојче вели дека нема големи желби, туку дека би сакало само да јаде. Оваа пoтресна приказна која ја сподели Нова БХ, може да ја погледнете во видеото во продолжение.

Nana Havka i njena devetogodišnja unuka Ena, koju je majka ostavila kada je bila beba, u Gračanici preživljavaju dan za danom. Žive od 100 KM socijalne pomoći ili oko 8 maraka mjesečno. Ena želi samo hranu 💔

Geplaatst door NOVA BH op Dinsdag 17 december 2019