fbpx
нед. Авг 2nd, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Владата ќе додели финансиска и друга помош за семејствата чии домови изгореа во Шуто Оризари

Владата го задолжи Министерството за труд и социјална политика да додели финансиска и друга помош за семејствата чии домови беа уништени во пожарот со трагични последици во Шуто Оризари на 10 јануари.

На седницата им е препорачано на Генералниот Секретаријат на Владата и на Министерството за труд и социјална политика да ги разгледаат можностите за обезбедување на живеалишта за опожарените семејства.

фото: Архива