fbpx
саб. Мај 23rd, 2020

Скопје1.мк

види, слушни, прочитај

Заев: Влашката заедница несебично го дава својот придонес во градењето на нашето соверемено општество, заедништвото и меѓусебното почитување

Со особено задоволство од името на СДСМ и од мое лично име го честитам 23 мај, Националниот ден на Власите, се вели во честитката од претседателот на СДСМ, Зоран Заев, за 23 мај – Националниот ден на Власите.
Денеска го одбележуваме Националниот ден на Власите, но оддаваме  и признание, благодарни за се она што го направија и се уште го прават за нашата заедничка татковина.
На овој ден со гордост се сеќаваме на значајната улога на сите Власи кои храбро и пожртвувано учествуваа во најважните поглавја на нашата долга и богата историја, во борбата за слобода, државност и независност.
Влашката заедница несебично го дава својот придонес во градењето на нашето соверемено општество, заедништвото и меѓусебното почитување.
Честит 23 мај, Национален ден на Власите! Ti multsa anj Dzua Nacionala Armanjlor, се вели во честитката од Заев.
фото: Архива