Коментари

„Д’рж се Украино стиже Славјанка, да сум на место на Путин не би се задевал“, смеа без престан на социјалните мрежи

Министерката за одбрана Славјанка Петровска изјави дека е можно македонската армија да се вклучи во евентуалниот воен конфликт меѓу Русија и Украина, доколку тоа од нас го побара НАТО.

„Позициите на нашата држава по однос на проблемот што го имаат Руската Федерација и Република Украина е дека целосно го поддржуваме територијалниот интегритет и суверенитет на Украина. Како земја членка на НАТО, ја поддржуваме и се залагаме за политиката на отворени врати и правото на секоја земја, вклучително и Украина, за самоопределување“, истакна Петровска

Ова се дел од реакциите на социјалните мрежи поврзани со изјавата на министерката.

На почеток