Македонија

Aко на СДСМ им пречи црната листа на САД дали тоа значи дека Бошкоски и Тачи ќе ги исфрлат од коалицијата, вели ВМРО-ДПМНЕ

Граѓаните во Македонија додека стануваат се посиромашни, СДСМ се занимава со листи, вели ВМРО-ДПМНЕ

„СДСМ наместо да признае дека поради нивните погрешни политики 35% од граѓаните се во ризик од сиромаштија, се служат со манипулативни соопштенија.

СДСМ сака со манипулативни соопштенија да прикрие дека цените на горивата за само година дена поскапеа за 70%, струјата поскапе за 30%, парното за 15%, лебот поскапе за 110%, а основните намирници се поскапи за 30-50%.

Но, ако на СДСМ толку им пречи црната листа на САД дали тоа би значело дека Љубе Бошкоски и Мендух Тачи кои се на црната листа на САД ќе ги исфрлат од коалицијата со која ја делат власта.

Граѓаните многу добро знаат дека власта на СДСМ прави и бизнис со фирми кои се на црна листа на САД, и кои се анти НАТО.

Од СДСМ не престануваат со лагите и криминалот, за да владеат и крадат не бираат со кого коалицираат“, вели ВМРО-ДПМНЕ

На почеток