Коментари

„Скопје, новиот Ерусалим, еден крст за секое семејство“, реакции по поставувањето на темелите за новиот крст во Драчево

Вчера се поставија темелите на новиот крст во Драчево во Паркот на бранителите. Крстот ќе биде висок 63,5 метри и ќе наликува на оној кој беше поставен пред неколку години во Ново Лисиче.

Крстот е донација од Светскиот македонски конгрес, а на настанот присуствуваше и претседателот Тодор Петров. Темелите ги освети господин господин Стефан во сослужение со повеќе попови.

На ова реагираа граѓаните кои велат дека немаат основна инфраструктура, потребно е да се реконструираат улиците во општината, да се направат паркинзи како и градинки за децата.

На почеток