Македонија

(ВИДЕО) Дурловски заедно со присутните во еден глас ја изведе македонската химна

ВМРО-ДПМНЕ вечерва организираше протест за промени, преку кој повторно побараа одржување на предвремени парламентарни избори.

Протестот е пред зградата на Владата, каде оперскиот пејач Игор Дурловски ја изведе химната на Македонија.

Претходно на социјалните мрежи Дурловски објави дека ќе пее во чест на сите политички затвореници, за Гоце, за Даме, за Јане, за Питу Гули.

„За сите оние кои ме распнуваа поради ангажманот во ,,Заедничка Македонија”, за тие кои ме напаѓаа за моето учество на парламентарните избори во 2020-тата година, за тие кои ја критикуваа одлуката да го отстапам пратеничкиот мандат, но и за ВАС кои ме поддржувате токму поради моите одлуки и постапки – никогаш отстапки.

Ќе пејам во чест на сите политички затвореници, за Гоце, за Даме, за Јане, за Питу…Ќе пејам бидејќи да пејам од срце- најдобро знам“, објави Дурловски на социјалните мрежи.

На почеток