Видео и Фото

Видео: Инцидент кај плоштадот Скендербег, летаа камења и тврди предмети

Инцидент на протестот против францускиот предлог. Кај плоштадот Скендербег демонстрантите се судрија со друга група. Најпрво имаше тепачка, а потоа зaпочнаа да се фрлаат камења.

Во еден момент полиција успеа да ја потисне групата кон скопската чаршија.

„Нека разберат клетите шиптари македонско име нема да загине“, пееа демонстрантите кои се упатија кон МНР.

На почеток